fredag 10. juli 2009

Kykkelikyyyy!

Partiet med det misvisende navnet serverer gullkorn på løpende bånd. Sist ut er forslaget fra nestleder Per Arne Olsen om at sosialklienter skal "tvinges til samme døgnrytme som jobbende". Med andre ord; at skal du motta trygd, må du samtidig være i stand til å komme deg opp av senga senest klokken ti om morgenen.

Rent bortsett fra at det er vanskelig å forestille seg hvordan dette tvangstiltaket skal kunne la seg gjennomføre i praksis, uten samtidig å måtte skape et stort og fordyrende nettverk av kontrollører og byråkrater, er dette for så vidt en tankegang Hurre ellers støtter fullt ut:

Det bør derfor bli et krav at stortingsrepresentanter som uten gyldig fravær (lik det som gjelder i arbeidslivet for øvrig) ikke befinner seg i parlamentsbygningen fra kl. 0800 - 15.30, minst 220 virkedager i året, automatisk skal trekkes i lønn tilsvarende timebetalingen for den ugyldige fraværsperioden.

For det er da helt innlysende; lever man først på offentlige overføringer, skattebetalernes regning, så må man altså i det minste kunne forvente at det stilles helt rimelige krav til egeninnsats, og at midlene samtidig ikke går til å finansiere så mye som ett minutt med dagdriveri og unnasluntring. Eller hva, Per Arne Olsen?

Ingen kommentarer: