mandag 31. mars 2008

Rørende omsorg for de ubemidlede, del XXXVIVX:

Høyre ønsker nå, i følge VG, skattelette for barnepass, hushjelp og hagehjelp.. Begrunnelsen er selvfølgelig at mye av dette i dag lønnes "svart", og at man således kan friste folk til å være mer lovlydige.
En type logikk det er virkelig lett å ha sansen for!
Altså: Om det er en lov eller regel man ikke ikke respekterer, så er det bare å fjerne den. Så blir den plutselig respektert Eureka!
Hva med fri fart på veiene? Således ville ikke folk bli fristet til å bryte fartsgrensene? Eller en økning av promillegrensen til f.eks 2.5, slik at ikke så mange lenger hadde kjørt i fylla? Om tollkvotene fjernes, vil det ikke lenger være ulovlig å ta med seg enda en flaske hjem fra utlandet.
Og så videre.
Dette forslaget kan rett og slett være med på å revolusjonere hele vår rettspleie! Hurra for Høyre! Det er da ærlig talt for mye å forlange at folk skal ha respekt for lover og regler som er helt meningsløse, som f.eks "hvit" lønning av hushjelper, gartnere og barnepassere. Det skjønner de selv ute på Vindern, Bygdø og Snarøen.

Rørende omsorg for deg som har god nok råd til å leie noen til å klippe hekken din eller hente barna dine barnehagen, men ikke så god råd at du kan betale skatt på tjenesten, det er HØYRE det!

Ingen kommentarer: